Waarom ik voor Bravo heb gekozen

DSCF0961Beste vriend en landgenoot,

Nadat mijn laatst bericht over mijn bewuste keus voor ABOP verscheen, heb ik heel veel positieve reacties ontvangen, maar zoals verwachtbaar in de politiek ook wat enkele negatieve commentaar waargenomen.


De positieve waren zeer bemoedigend, ik ben en blijf door vele ABOP’ers worden verwelkomd zoals het bij elk nieuw lid gebeurt. Vrienden en vele andere landgenoten zien nu ook de waarheid terug in mijn schrijven over de eenheid, samenwerking, liefde, vrede en flexibiliteit binnen de partij, ABOP. Het mooiste wat ik van de week heb kunnen meemaken is dat jongere die mij aantrokken hun partij te ondersteunen (toen ik bezig wat met oriëntatie gesprekken met andere politieke partijen) zij zelf nu bij de ABOP zijn komen aansluiten. Nogmaals, ABOP is open voor een ieder, omdat deze partij met – en voor het volk werkt.

Voor wat de negatieve reacties betreft, moet ik jammer genoeg constateren dat geen enkel iets opbouwend en/of kritisch had  m.b.t. het inhoudelijke van mijn bericht. Het was zelf een beetje zielig te lezen dat politiek actief participerende volwassen burgers, als een kind dingen verzinnen op social media over mij, om mij als persoon, de keus die ik heb gemaakt en mijn partij te schaden. Alleen te voordele van hun partij en/of combinatie. Waar zijn jullie principes, normen en waarden? Samen met het gedragscode mis ik dit bij deze social media commentaar leverende burgers.

Echter een vraag wat in een reactie is gesteld is, is mij wel bij gebleven en dat is: Wat is het verschil tussen Brunswijk & Somohardjo? Dat lijkt mij wel iets interessant om op te reageren en over te schrijven, maar ik wil vooral het positieve benadrukken en toelichten waarom ik voor ABOP en Brunswijk heb gekozen. Wat betreft de heer Somohardjo, laat ik het aan de lezer zelf over om het oordeel te vellen.

(Politieke) leeftijd; Brunswijk is 54 jaar en behoort tot de nieuwe generatie politici.

Samenwerking binnen de politiek en de regering; De Partij van Brunswijk heeft al drie regeringen haar bijdrage geleverd door een goede samenwerking in de overheid en DNA. Terwijl sommige andere partijen voor veel interne djugu djugus gezorgd bij NPS, VHP, SPA, DA 91 & NDP, kan dit van ABOP niet gezegd worden. De partij is loyaal en standvastig gebleken in coalities.

Samenwerking binnen de DNA; de partij van Brunswijk verleend altijd quorum en is 15 minuten ruim voor de tijd present. Veel politieke partijen in ons land verlenen geen quorum en verlagen daardoor het aanzien van de politiek in de ogen van veel Surinamers. Het quorum wordt door ABOP niet ingezet als “chantage-instrument”.

Ondernemerschap; Brunswijk is een succesvolle zakenman, terwijl andere politici gelinkt worden aan corruptie en fraude van gronden en gronduitgifte. 

Partij idealen; de partij van Brunswijk is een nationale partij op nationaal niveau, met een blijvende stijging van het aantal leden, welke aangeeft dat deze partij haar piek nog niet heeft bereikt. Door de achtergrond van Brunswijk als strijder voor vrijheid en democratie spreekt hij vele jongeren aan. Ook heeft de partij van Brunswijk vooruitgang gebracht. Zo werd het dankzij Minister Amafo op TCT in 2006 mogelijk dat er verschillende mobiele providers naar Suriname kwamen (liberalisering telecomsector), waardoor mobiel bellen voor Surinamers goedkoper werd en de dekking uitgebreid werd in het binnenland. Later als minister van SoZaVo, zorgde dezelfde minister voor een doorbraak door het verhogen van de AKB.

Leiderschap; Brunswijk is voorzitter van een nationaal geworden partij, tevens leider en Presidentskandidaat van de Alternatieve Combinatie. Brunswijk hanteert een stijl van bindend leiderschap. Als er conflicten zijn in zijn directe omgeving, probeert hij altijd om de mensen samen te brengen.

Geloof; Brunswijk gelooft in de almachtige en dat hij een missie van de almachtige moet vervullen, maar toont ook enorm veel respect voor de cultuur van zijn voorouders. Hij respecteert ieders religie of cultuur. Daardoor heeft Brunswijk aangetoond is dat hij klaar is voor het leiderschap in onze multiculturele en multi-etnische natie.

Een persoonlijk en hartelijke groet,
Gordon Touw Ngie Tjouw

One thought on “Waarom ik voor Bravo heb gekozen

  1. Gordon, veel succes toegewenst
    Mocht je gekozen worden, dan zul je zeker behoren tot de waardevolle Volksvertegewoordigers.
    ODI / Blessi
    Mevrouw Irma Loemban Tobing-Klein
    20 04 2015

    Like

Leave a comment