ABOP

ABOP (Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij) is opgericht in 1990 met als doelstelling het nastreven van een maximale ontwikkeling van de Surinaamse natie en van de Surinaamse bevolking, in een algemeen kader van vrijheid en democratie.

De ABOP nam in 2005 en in 2010 deel aan de Surinaamse verkiezingen als lid van de A Combinatie. De A Combinatie was tot stand gekomen na een periode van intensieve besprekingen van drie politieke partijen die met name het binnenland vertegenwoordigden. In februari 2005 werd hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend in Latour. Sinds 20 oktober 2010 bestond de A Combinatie uit ABOP en SEEKA en werd gesteund door de AC parlementariers Diana Poki en Waldi Ajaiso.

In 2015 zal ABOP deelnemen aan de verkiezingen samen met de partijen KTPI en PDO onder de naam Alternatieve Combinatie (AC). Ook de parlementariër Harish Monorath (in 2010 lid van Nieuw Suriname) heeft zich inmiddels aangesloten bij ABOP, net als voormalig NPS jongerenvoorzitter Gordon Touw Ngie Tjouw en vele andere politieke toppers.

ABOP streeft nog steeds naar een betere ontwikkeling voor het binnenland maar is inmiddels een nationale partij geworden, met veel aandacht voor de kansarmen. Het scheppen van kansen voor de kansarmen is een belangrijk streven. ABOP streeft ook naar vooruitgang van de gehele Surinaamse maatschappij, door een zo sterk mogelijk economisch en sociaal beleid te voeren

lees meer over ABOP op de website