Beleidspunten

Als politicus, DNA lid of politieke ambtsdrager wil ik mij vooral inzetten voor de volgende zaken:

Integraal Jeugd & Jongeren beleid;
een beleid dat is gericht op de ontwikkeling van jonge Surinamers. Zoals bewezen in zovele landen in de wereld is onderwijs en educatie een belangrijke basis voor een versnelde economische groei. Het jeugd & jongeren beleid moet erop gericht zijn jongeren zoveel mogelijk te stimuleren om zich te blijven ontwikkelen op verschillende fronten. Eén manier waarop dit versneld kan plaatsvinden is door het opzetten van multifunctionele centra in verschillende buurten door het gehele land.

Top sport en sport professionalisme; 
als sportman in hart en nieren heb ik mogen ervaren wat de kansen en uitdagingen zijn voor de ontwikkeling en het verhogen van de topsport in Suriname. Het instellen van (sport) talentscholen en instituten moet gaan leiden tot sport professionalisme, zodat Suriname nog vaker en nog beter wordt vertegenwoordigd op het gebied van sport.

Bevordering van kunst en cultuur; 
als bindend middel voor natievorming. Kunst in zijn totaliteit (ook muziek) versterkt de identiteit van een natie en is ook een uiting van beschaving.

Werkgelegenheid in de toerisme sector;
toerisme zie ik als één van de onuitputtelijke natuurlijke hulpbronnen van ons mooi land. Tezamen moeten wij meer initiatieven op gang brengen die werkgelegenheid creëren, en waarbij jongeren hun krachten op een duurzame manier kunnen geven ter ontwikkeling van ons land.

Jong ondernemerschap; 
in haast elk land vormt met name het midden en klein bedrijf de ruggengraat van de nationale economie. Ik zal mij blijvend inzetten voor programma’s die gericht zijn op het stimuleren, ontwikkelen en versterken van ondernemersvaardigheden alsook voor faciliteiten die het ondernemen vergemakkelijken.

Dit alles kan ik uiteraard niet alleen. Hiervoor heb ik uw ondersteuning nodig. Samen met de ondersteuning van elke Surinamer binnen en buiten ons land die wilt meehelpen aan de opbouw van ons land.

Lees meer over het partijprogramma van de ABOP.