Waar kan men beter zijn dan in de schoot van het gezin?

Famiri mang,

De Internationale Dag van het Gezin, ofwel Wereld Familiedag, is door de Verenigde Naties uitgeroepen op 15 mei. Op deze Dag staan we stil bij hoe belangrijk een hechte familie is voor een goede samenleving.

Een veilig gezin is de beste plek voor een kind om op te groeien tot een evenwichtig mens. Elk gezin krijgt echter te maken met grote of kleine uitdagingen en veiligheid blijkt nooit te garanderen te zijn, binnen welk gezin dan ook. Hoe zeer vader, moeder of verzorgers ook hun best doen om niet in dezelfde valkuilen te stappen als hun eigen ouders of verzorgers, toch zullen ze zelf op hun eigen wijze het wiel helemaal opnieuw moeten uitvinden. Daarbij continu uitgedaagd door de kinderen die alleen maar het beste van hun ouders boven water willen laten komen. Ook al lijkt het daar vaak helemaal niet op.

Kinderen groeien van de positieve dingen in hun leven. En daarbij zijn ouders het belangrijkste. Ouders willen het beste voor hun kinderen en voelen die verantwoordelijkheid vaak als een zware soms té zware last op hun schouders. En, je kan het maar één keer doen. Elk kind is uniek en je kunt niet even proberen en als het mislukt je kind weg doen en opnieuw beginnen.

Zo zijn ouders hun kinderen aan het opvoeden en kinderen hun ouders. Het is een wonderlijk samenspel.

De overheid zal meer moeten doen om van elk gezin een veilige haven te maken waar je als kind en als ouder zo naar verlangt. Zodat ouders en kinderen het gevoel weer terug krijgen dat ze elke situatie, samen aan kunnen. En het niet meer nodig is elkaar te verliezen tijdens de ramp die je gezin soms kan treffen.

Een fijne dag voor alle gezinnen en families toegewenst!

Een persoonlijk en hartelijke groet van,
Gordon Touw Ngie Tjouw
Stem op # 7 van de AC DNA kandidatenlijst in Paramaribo
www.gordontouwngietjouw.com

Leave a comment